Īn
vederea realizãrii īn conditii optime a exportului cãrnii
de melci, este foarte importantã respectarea conditiilor
de calitate a cãrnii.
Īn urma prelucrãrii cãrnii
de melci, transa de greutate trebuie sã corespundã
grilei urmãtoare:
Greutate/bucatã |
Greutate
pentru 100 bucãti carne |
(grame)
|
minim
|
maxim
|
3-5
|
400
|
460
|
5-7
|
550
|
600
|
7-9
|
750
|
850
|
Pentru
realizarea cu succes a acestei activitãti este necesarã
respectarea īn totalitate a calibrelor īn momentul recoltãrii.
Respectarea normelor de igienã
impuse fiecãrei etape de prelucrare reprezintã deasemenea
o conditie foarte importantã.
Analizele fizice, chimice si bacteriologice
trebuie sã confirme calitatea produsului, prin testarea
unei cantitãti din fiecare lot destinat exportului. Analizele
se efectueazã de cãtre un laborator specializat.
Cochiliile prelucrate vor fi ambalate
corespunzãtor si verificate din punct de vedere calitativ.