Īn vederea realizãrii īn conditii optime a exportului cãrnii de melci, este foarte importantã respectarea conditiilor de calitate a cãrnii.
    Īn urma prelucrãrii cãrnii de melci, transa de greutate trebuie sã corespundã grilei urmãtoare:

Greutate/bucatã Greutate pentru 100 bucãti carne
(grame)
minim
maxim
3-5
400
460
5-7
550
600
7-9
750
850

    Pentru realizarea cu succes a acestei activitãti este necesarã respectarea īn totalitate a calibrelor īn momentul recoltãrii.
    Respectarea normelor de igienã impuse fiecãrei etape de prelucrare reprezintã deasemenea o conditie foarte importantã.
    Analizele fizice, chimice si bacteriologice trebuie sã confirme calitatea produsului, prin testarea unei cantitãti din fiecare lot destinat exportului. Analizele se efectueazã de cãtre un laborator specializat.

    Cochiliile prelucrate vor fi ambalate corespunzãtor si verificate din punct de vedere calitativ.

 
 
   

Firma importatoare va realiza urmãtoarele faze tehnologice īn vederea obtinerii produsului finit si a desfacerii acestuia pe piatã pentru consumul uman.